Another WIP

The bad thing about giving all existing WIPs a long vacation based on the fact that I won’t fit into them for along time, is that right now I’m really inspired to work on a larger figure hugging garment experimenting with different shaping techniques. Well that just has to wait. The good thing though is that I suddenly have room for new projects, and can start quite a few new ones. And what kind of knitting mom would I be if I didn’t turn my attention to the new little person growing inside of me? Not a very good one huh? So yesterday I started on the Tiramisu Blanket designed by Alicia Poulson and published on her beautiful blog Posie gets cozy. I changed the yarn from cotton in the original pattern to a silk wool blend, and decided to use a 5mm hook instead of the suggested 5,5mm hook. I also increased the amount of stitches starting with 131 st instead of 91 st. I see that using wool won’t give that beautiful stitch definition that cotton would, but it’s oh so soft! This is how far I got last night, I guess it will be quite fast to finish.

Noe av det som er så synd med å legge bort de eksisterende WIPene mine er at akkurat nå har jeg bare så lyst til å lage noe til meg selv. Jeg er virkelig inspirert til å gå igang med et større figurnært plagg hvor jeg kunne ha eksperimentert med forskjellige teknikker for å skape fasong. Med tanke på at det enda vil være lenge til jeg vil passe slike plagg så er det vel bare å smøre seg med tålmodighet. Noe av det som er bra med å gi disse prosjektene en lengre ferie er at jeg endelig er rom for å begynne på nye prosjekter. Og hvilken strikkende mor ville jeg ha vært hvis jeg ikke ga den lille mageboeren litt oppmerksomhet. En dårlig én skal jeg si deg. Derfor har jeg nå begynt på Tiramisu Teppet designet av Alicia Poulson og publisert på hennes nydelige blogg Posie gets cozy. Jeg har gjort noen forandringer fra orginalen: jeg byttet det bomullsgarnet som er brukt med silke/alpakka garn og gikk ned en størrelse i heklekrok. I tillegg økte jeg maskeantallet fra 91 til 131. Jeg ser at mitt ullgarn ikke vil gi den samme definisjonen av maskene som bomullsgarnet gir, men det er verdt det for dette teppet blir silkemykt. Over ser du hvor langt jeg kom i går kveld, og det ser ut til at det kommer til å gå rimelig fort å få ferdig teppet.

 

2 Comments

  1. What a soft and lovely blanket that will be! 🙂 That pattern is pretty enough to make me want to learn to crochet (especially since one of my dearest friends is also expecting!)

  2. så fin blogg 😀 ta en titt på min da vell 😛

Leave a Reply

Comments are closed.