Progress

So my intentions to learn how to make yarn from scratch are coming along, and I’m pretty pleased if I may say so. This is my second try on the spindle and I managed to make the yarn the thickness I wanted to. Just to show you the difference from my first try I put it in the background so you can compare the results. My plan for this Norwegian wool is to make it into a double ply yarn, which I hope to dye my self in some lovely colors later (I just have to learn how to do it first). The next step now is to use Andean Plying to twist the plies together, and then use my new niddy noddy to make a nice looking skein, before washing it. Then, hopefully, and finally, the end result will appear. I’m so exited about seeing how it all will turn out.

Intensjonene mine om å lære meg å lage garn helt fra grunnen av ser ut til å gå i oppfyllelse, og jeg er ganske så fornøyd om jeg må få si det selv. Dette er mitt andre forsøk og denne gangen fikk jeg til den tykkelsen på garnet som jeg var ute etter. For sammenligningens skyld har jeg satt det første forsøket mitt i bakgrunnen, slik at dere kan se utviklingen. Planen for dette første prosjektet er å forvandle den norske ulla til et totråds garn, som jeg senere har lyst til å farge i noen friske farger (jeg må bare lære meg hvordan jeg skal gjøre det først). Neste skritt nå er å bruke Andean Plying så jeg får tvunnet trådene sammen, og så skal jeg bruke mitt nyinnkjøpte hespetre til å lage ei fin hespe før jeg vasker garnet. Forhåpentligvis, vil det endelige resultatet da tre frem. Jeg er ordentlig spent på å se hvordan dette ender opp.

 

7 Comments

 1. Så flink du har vært. Nå må jeg se å få satt igang og lære meg å spinne jeg også…

 2. Jeg kan garantere deg at garnet mitt IKKE så ut som første forsøket ditt!!! Og det var med samme garn og samme spindel. Må sikkert øve mye mer… Jeg vil også lage sånn fint garn som deg!!!!!!!!!!!!!

  Flinke dama…*mumle*

  😉

 3. Å, det ser så gøy ut å kunne spinne sitt eget garn. Virker som du får det bra til, blir spennende å se sluttresultatet.

  Jeg har prøvd å spinne en gang, da var jeg 11 år og på speiderleir. Det ble klumpete og fælt, men øvelse gjør vel mester. Har veldig lyst til å prøve igjen!

 4. Flink du er da:-D
  Det er morsomt å lære å spinne og enda stiligere å strikke av egenprodusert garn!!

 5. Dette ser flott ut, og det er stor forskjell på de to ja. Gleder meg til å se fortsettelsen!

  Jeg har en utfordring til deg i bloggen min :o)

 6. You did a fabulous job! Way better than I am doing. I will keep trying though.

 7. That’s really gorgeous even spinning!! You’re a natural!

Leave a Reply

Comments are closed.