DIY Photography Light Box

Photographing yarn, or actually any object, can be a tricky thing. Especially when it comes to making sure that the colours comes out accurate. If you are very into photography you might have solved this issue by investing in an expensive camera that lets you manually adjust exposure and white balance, if not using a light tent or light box can be a good solution. The problem is that these are quite expensive too. Ages ago I read a very good tutorial on a photographing web site on how to make a light box your self, I made one, and were pretty pleased with how my pictures came out after using it. Of course the light box was not one of the things we prioritized bringing with us when we moved, so now when I received new yarns for my web shop and needed to take good pictures of them, I had to make a new one. Since I don’t remember the web site where I found the original tutorial I decided to make a tutorial my self, hoping that this can be useful to some of you.

Å fotografere garn, eller faktisk et hvert objekt, kan være en utfordring. Spesielt hvis man vil være sikker på at fargene blir gjengitt riktig. Hvis du er veldig interessert i fotografering så har du kanskje løst dette ved å investere i et dyrt kamera som lar deg justere hvitbalanse og eksponering manuelt, hvis ikke så kan det å bruke et lystelt eller en lysboks være en løsning. Problemet er bare at disse kan være temmelig dyre også. For lenge siden leste jeg en veldig bra oppskrift på et nettsted for fotoentusiaster om hvordan man kunne lage sin egen lysboks. Jeg lagde en slik boks og ble veldig fornøyd med resultatet da jeg så hvor fine bildene mine ble. Selvfølgelig var ikke lysboksen en av de tingene som ble prioritert da vi skulle flytte, og nå når jeg mottok nytt garn som trengtes å fotograferes til nettbutikken, måtte jeg lage en ny en. Siden jeg ikke husker hvor jeg fant den opprinnelige oppskriften på lysboksen, fant jeg ut at jeg skulle lage en forklaring selv, som forhåpentligvis vil kunne være til nytte for noen av dere.

To make your own light box you need a box. I prefer to use one that is as square as possible. It can be any size; the one I’m using here is quite small but will work fine when photographing small objects, like a ball of yarn. You also need measuring tape or a ruler, something to mark with like a pencil, paper knife and scissors, white fabric (I used plain cotton) and something to attach the fabric with like Gaffer tape, and finally you need glue and white card (I used a glue stick and two sheets of A1 170g). The most important part of the light box is the lights, and I’ll come back to that at the end of this tutorial.

For å lage din egen lysboks trenger du en boks. Jeg foretrekker en som er så kvadratisk som mulig. Den kan ha hvilken størrelse som helst, den jeg lager her er ganske liten, men vil fungere fint til fotografering av små ting, som et garnnøste. Du trenger også målebånd eller en stor linjal, en blyant, papirkniv og saks, hvit tøy (jeg brukte helt enkel bomull) og noe til å feste tøyet til boksen med som for eksempel Gaffa tape, og til slutt så trenger du lim og hvit kartong (jeg brukte limstift og to A1 ark på 170g). Det viktigste til lysboksen er selve lysene, og det kommer jeg tilbake til på slutten av forklaringen.

Measure in 2” from the side of the box marking multiple points around the edge. Connect these points with your ruler, and you should now have an even and centred 2” frame. Repeat on all sides, leaving the top and bottom of the box alone.

Mål 5 cm fra kanten på boksen og marker med flere punkter rundt sidene. Bruk linjalen til å tegne linjer igjennom alle punktene. På denne måten bør du få en jevn og sentrert 5 cm tykk ramme. Gjør dette på alle sidene, du trenger ikke å markere toppen og bunnen på boksen.

Cut out the boxes you have drawn, then cut off the flaps on the top leaving the bottom intact.

Skjær ut firkantene du har tegnet, så skjærer du av klaffene på toppen av boksen, la bunnen være intakt.

Now measure and draw 2” strips on your white card, you’ll need 16 strips, cut them out with your scissors.

Nå skal du måle opp 5 cm tykke striper på den hvite kartongen. Du trenger 16 slike pappstrimler, klipp de ut når du er ferdig.

Glue the strips to the inside of the box, completely dressing all the sides.

Lim pappstrimlene inn i boksen, kle alle sidene.

Take another sheet of the white card and cut a piece that is the same width as the inside of your box but the length much longer, and place it so that it curves to the bottom. Fold the excess card over the top edge and secure with tape. Make sure there are no creases or folds on the card, as this will show up in your pictures.

Ta et nytt ark med hvit kartong og klipp det til slik at bredden er den samme som innsiden på boksen din, men la lengden være mye lengre. Plasser kartongen slik at den ligger i en kurve ned mot bunnen. Brett rundt øverste kant og fest på baksiden med Gaffa.

Now you are ready to dress the outside of your box.

Nå er du klar til å kle boksens utside.

You need to cut two pieces of fabric that will cover left and right side of the box, and one that is big enough to cover the top. Attach using the Gaffer tape.

Du trenger å klippe til to stykker tøy til å dekke høyre og venstre side, og ett litt større stykke til å dekke toppen. Fest med Gaffa.

There you have it, your own light box. It looks like homemade, it IS homemade, but works like wonder! As I mentioned earlier the most important part of the box is the lighting, and what I’m showing you here for illustration really isn’t optimal, still I wanted to show you the box in action. Ideally you would light the top, a desk work lamp would do, and only use side lighting to adjust shadows and such. You would also use full spectrum light bulbs that cast white light instead of the yellow light that standard light bulbs will cast. I didn’t have any of these alternatives at hand when making the box, but still, as you can see …

Det var det, du har nå laget din egen lysboks. Den ser hjemmelaget ut, den ER hjemmelaget, men den gir et flott resultat! Som jeg nevnte tidligere så er den viktigste delen av lysboksen selve lyssettingen. Det jeg viser her er slett ikke en optimal løsning, men jeg ville allikevel vise frem lysboksen i aksjon. Ideelt så ville du ha lyssatt boksen ovenfra, en god gammeldags skrivebordslampe ville ha gjort susen, og du ville bare brukt sidelys til å justere skygger og sånt med. Du ville også bruke full spekter lyspærer som gir et mer hvitt lys, enn vanlige “huspærer” gjør. Jeg hadde verken pærer eller lampe tilgjengelig da jeg lagde boksen, men allikevel, som du kan se …

… the result is still pretty neat, isn’t it?

… resultatet ser slettes ikke verst ut, ikke sant?

 

10 Comments

 1. Takk for veldg grei tutorial! Min kjære sambo driver og er rastløs for tida, så kanskje jeg skulle satt han i sving med å lage en sånn til meg! =P
  Håper det går bra med butikken!!!

 2. Dette var jo genialt. Tror jeg må få min mann til å lage en sånn til meg 😉

 3. Ooooooh!! Vil ha!! =)

  Jeg har lenge ønsket meg noe sånt å putte isopor-hodet mitt inn i – det må jo la seg gjøre, det, selv om alle mål selvsagt må ganges opp en del… *ler*

  Takk! =)

 4. Så supersmart. Tusen takk for at du deler med oss. Denne skal lages kjapt, kanskje min kjære kan lage den i noe annet en papp, kanskje vi har noe planker og/eller lister som kan brukes, eller kanskje en stor lystett plastboks.

 5. Hei maya
  Du kan tro jeg har savnet et livstegn fra deg. Takk for at du kom innom bloggen min og hilste på. Forstår at det har skjedd mange forandringer siden sist…….
  Kommer innom deg senere (må jo lese oppdateringene dine nøye og se hva som har skjedd her inne.garnforhandler…..fikk jeg med meg) Kommer nettopp fra strikkecafe i butikken etter en 12 timers arb-dag, så jeg stikker innom deg senere…….

 6. Det der var lurt! Jeg er kjempefrustret over de dårlige bildene jeg tar for tiden, en kombinasjon av elendig kamera og manglende dagslys. En sånn boks var kanskje en ide. Nå stables alt som skal fotograferes opp i kjøkkenvinduet, litt lei av å se naboens boss-spann i bakgrunnen hele tiden, hehe…

 7. Thanks for such great step by step instructions on building a light box. Now that I’m getting into blogging I’m going to have to make one of these for better project pics.

 8. Brilliant!

 9. Å for en flott ide.Tusen takk for at du viser oss fremgangs måten.

 10. Hello,

  Today I made a light box using this tutorial and already I’ve found that my light box gives much better results than using a sheet of white card.

  thank you

Leave a Reply

Comments are closed.